Friday, December 19, 2014

Run Run Run

Just reading an inspirational story of the world oldest marathon runner, Mr Fauja Singh.


He has been quoted as saying, "I am very careful about different foods. My diet is simple phulkadal, green vegetables, yogurt and milk. I do not touch parathaspakoras, rice or any other fried food. I take lots of water and tea with ginger. ... I go to bed early taking the name of my Rabba (God) as I don’t want all those negative thoughts crossing my mind."

Speaking about the marathon, he said: "The first 20 miles are not difficult. As for last six miles, I run while talking to God."


I don't know but he inspires me to keep myself healthy, always be busy with positive thoughts and keep running, moving on in life instead of being drowned in sorrow.

Have a long live baba ji!

Wednesday, December 17, 2014

The Lunch Box

I just bought a small lunch box last week...

The reason why I decided to buy: it comes with spoon, fork, and chopsticks, it's made of good plastic, and... it was on SALE, obviously...



But guys.. what I actually want is a lunch box exactly like this...


The reason why: becoz the inside material is made of steel so it can keep your meals warm, and... I love the color!

Yellow yellow, dirty fellow... I love YELLOW!

Just let me informed guys if you know where to get that kind of lunch box.
Thanks :)

Monday, December 8, 2014

How To: Make Your Own Eye Make Up Remover

Hi guys!

Kali ini aku mau share cara membuat sendiri make up remover yang cocok buat membersihkan make up di wajah khususnya di daerah mata. Tau kan kalo make up di bagian mata itu biasanya paling ribet dan susah buat dihapus karena areanya kecil, sensitif tapi penuh dengan aneka rupa eye shadow dan eye liner.

Menghapus make up dengan make up remover yang sudah tersedia memang lebih praktis, tapi berhubung aku jarang banget pake make up berat jadi berasa sayang aja kalo beli. Ditambah lagi make up remover suka berbau menyengat dan bikin kulit jadi kering so... why not making it myself? And here is my version of DIY Eye Make Up Remover...


Prinspnya, bahan yang diperlukan adalah kombinasi antara cairan dan minyak. Cairan di sini fungsinya adalah untuk menyegarkan kulit sementara minyak bertugas untuk melarutkan make up di wajah.

Untuk cairan aku pake toner yang ringan dan segar (jangan pake toner yang strong, karena bisa bikin perih dan iritasi) dan  untuk minyak bisa didapat dari petroleum jelly atau baby oil (bisa juga pake extra virgin olive oil atau minyak zaitun murni).


contoh hasilnya: menghapus waterproof eyeliner

Begini cara pakainya...
  • Aplikasikan toner secukupnya pada kapas 
  • Kemudian tambahkan satu tetes baby oil (satu tetes baby oil cukup untuk membersihkan satu bagian mata)
  • Tutup matamu (ini penting nih, matanya jangan sampe melek), taruh kapas tersebut pada mata, diamkan selama 3-5 detik
  • Sapukan kapas ke arah luar mata dan bersihkan sisa make up dengan usapan ringan
  • Setelah make up terangkat, basuh wajah dengan face wash, bilas dengan bersih, keringkan, dan aplikasikan toner kembali jika diperlukan
Notes:
  • Karena formulanya yang ringan dan alami, sisa-sisa make up yang masih nempel di wajah harus dibersihkan lagi dengan face wash dan aplikasikan toner kembali jika dirasa perlu 
Selamat mencoba and good luck!

Sunday, December 7, 2014

Friday, December 5, 2014

How to Make Over Your Tight Instant Scarf

Last month, my mom bought me an instant scarf but sadly it doesn't fit me very well. It is too tight on my face that makes it look narrow and smaller. It is so uncomfortable to wear somemore; make me look more like ibuk-ibuk. Wkwkwk...



I love my mom very much that I won't let this scarf ended up useless... So... my creative hands become itching and I instantly got an idea to make over this scarf with the help of scissors.

What did I do? I carefully cut the thick pet (top part) of the scarf...

bye bye tightness...

Then... with the help of my cotton-inner scarf, I can now wear my scarf with 4 color selections of pet...


Here are the results...

soft grey... calmness

dark grey... coolness

off-white... mystical

baby pink... cuteness  
So what do you think guys?

Kicking Out Disappointment

Let's finish all disappointment from yesterday. 


Start the new day with new idea, new plan, and new positive blog post.