Saturday, May 28, 2016

Movie Review: Kapoor and Sons

Hi everyone!



Kali ini aku mau review film Bollywood yang masih terhitung baru, Kapoor and Sons. Jadi ceritanya mau manfaatin bonus kuota internet, sayang kan kalo gak dipake sebelum masa aktifnya habis. Browsing-browsing review film Bollywood yang kayaknya seru, akhirnya aku sampai pada dua pilihan: ABCD 2 dan Kapoor and Sons. Pilihan pertamaku jatuh pada ABCD 2 ehh... ternyata download link-nya broken. Yasudah jadinya download Kapoor and Sons deh!

Film ini bercerita tentang keluarga Kapoor yang terdiri dari Kakek (diperankan oleh Rishi Kapoor), Ayah (Rajat Kapoor), Ibu (Ratna Pathak), putra pertama Rahul (Fawad Khan) dan putra bungsu Arjun (Sidharth Malhotra). Sang putra pertama, Rahul adalah penulis novel yang karirnya mulai menanjak di London. Sementara sang adik, Arjun, yang tinggal di Amerika bekerja paruh waktu sebagai bartender sambil berjuang menemukan jati diri dan pekerjaan yang cocok dengan passion-nya. Suatu hari Rahul dan Arjun menerima kabar bahwa sang Kakek terkena serangan jantung dan dilarikan ke rumah sakit. Keduanya lalu memutuskan pulang ke India untuk menjenguk sang kakek. 

Selama di rumah, alih-alih menemukan ketenangan, selalu saja terjadi pertengkaran baik antara Ibu dan Ayah maupun antara Rahul dan Arjun. Suatu hari Arjun bertemu dengan Tia (Alia Bhatt) di sebuah pesta dan diam-diam menaruh hari padanya. Tak disangka, Rahul yang sedang mencari villa juga bertemu dengan Tia, yang tak lain adalah pemilik villa yang akan ia sewa. Pesta ulang tahun Kakek Kapoor yang ke-90 akhirnya mempertemukan Rahul, Arjun dan Tia untuk pertama kali. Di pesta yang sama, pertengkaran antara ayah dan ibu Kapoor juga memuncak. Apakah yang kemudian terjadi? Akankah kebahagiaan kembali menghampiri keluarga Kapoor?



Wheww.. You know what, that's pretty much what I watched from the trailer, but when I watch the movie till the end... tears exploding guys! Really! Seriously! Udah nonton sampai 3 kali juga sesegukannya nggak ketulungan!

Akting dari aktor-aktornya superb! Mulai dari senior actor Rishi Kapoor dengan prostetic makeup yang membuatnya jadi 30 tahun lebih tua, Ratna Pathak yang keren banget memainkan ibu yang emosional dan tentu saja duo cowok kece yang menjadi magnet terkuat kaum hawa pencinta Bollywood: Fawad Khan dan Sidharth Malhotra sebagai the most good looking brothers on earth. Alia Bhatt juga cute banget walaupun cukup emosional juga.

Finally, baru kali ini nonton drama keluarga Bollywood yang diperankan aktor-aktor muda yang ceritanya keren pake banget banget banget. Walaupun yaahh.. banyak smoking scenes which I really hate, the value of the movie is a gem! So if you're having a rough time in your family then this is a movie for you. Really seriously, it is a must watch! That's all I can say.

Thank you for reading!

Thursday, May 12, 2016

Wedding Marathon

Hi everyone

The past few weeks I had been so busy with the weddings going on in the family. There are 3 of my cousins tying the knot starting from the middle of March, April, and the early of May.

I am so happy for all of them. Wishing them a happy married life forever. Ameen.


One of a very few pictures of myself. I was on duty to be photographer in every wedding so yeahh the consequences was I wouldn't appear much in photos :"(

And oh yaa, the last wedding was held in Tanjung Pinang so...

"Once a year, go some place you've never been before." Dalai Lama.

Yes! Done done!

I took that quote too seriously bcoz I consider last year, 2015, as the most boring year bcoz I didn't travel to any new place.

Okay.. So I took flight to Batam from my city for just 1 hour flight and then from Batam I took ferry ride for 1 hour too and voila.. I landed in Tanjung Pinang!



Tanjung Pinang is a nice city. It's occupied a small island called Bintan Island so it is surrounded by sea on its every edge. The weather is nice and not hot at all. The food is awesome too! You'll find a lot of fresh sea food. When I visited a relative's house they served lots of big fresh prawn dish, my favorite! And on the wedding as well, the catering served big fresh prawn dish too. I forgot to ask one aunty how much the price od prawn per kilo here, but I guess it's not as costly as my place.

We also went to eat out on an open-air food courts nearby the shore and there were lots of variety of food to choose, from Chinese food (both Halal and non-Halal), Javanese food, Melayu food, sweets, etc etc.

One of my uncle who once lived in Tanjung Pinang for 4-6 years told us that Tanjung Pinang is also known as 1000 kedai kopi or 1000 coffee shops bcoz there are lots of coffee shops around. I think it's bcoz drinking coffee and hanging out in coffee shops have become a habit of Melayu people.

Other than Tanjung Pinang, Batam is quiet hotter in temperature but is more advance and modern. Would love to explore more of Batam (read: to shopping) in future bcoz this time we landed here for transit only.

Not much pict taken, which I really regret. Sorry guys I just don't know I didn't remember to click any pict, even a random one #bloggerfailed

At Pelabuhan Punggur, Batam 
En route back to Batam from Tanjung Pinang

In a Masjid in Batam
That's all blog-worthed photos that I took.

Thank you for reading!